h

Nieuws uit 2019

29 november 2019

Oproep: nieuwe bestuursleden gezocht

Beste leden,

Binnen de SP afdeling Brunssum gaan we vernieuwen met nieuwe bestuursleden.

We zijn zodoende opzoek naar kandidaten voor de functie van:

-Voorzitter, organisatie secretaris en algemeen bestuurslid.

Draag jij de SP Brunssum een warm hart toe en wil jij ons team komen versterken? Dan is een van de functies wellicht iets voor jou. Wil je meer informatie over wat elke functie precies inhoudt, neem dan contact met ons op.

Zit hier iets bij dat je interesse wekt? Reageer dan binnen twee weken doch uiterlijk: 09-12-2019

Lees verder
18 november 2019

Uit de raad: Betoog Begroting 2020

 

 

12-11-2019

Betoog Begroting 2020

 

Beste inwoners van Brunssum, raadsleden, collegeleden en voorzitter,

 

Nederland verkeert in crisis: een wooncrisis, een stikstofcrisis, een publieke sector in crisis. De menselijke maat is zoek en nu betalen de samenleving, onze aarde en dieren een zware prijs voor deze schaalvergrotingsdrang. Regio Parkstad heeft al jaren te maken met een sociaaleconomische achterstand; gemiddeld hebben wij te maken met hogere percentages laagopgeleiden en huishoudens met lage inkomens. Er groeien hier relatief meer kinderen in armoede op  en de vergrijzing is ook groter waardoor er meer inwoners een beroep moeten doen op zorg. Onlangs heeft Parkstad 40 miljoen van het Rijk ontvangen om de leefbaarheid te bevorderen van deze regio. De bedoeling daarvan is onderwijsachterstanden weg te werken, de toekomst te verbeteren van kwetsbare groepen en voldoende gekwalificeerd personeel te realiseren. Er lijkt nu helaas in eerste instantie alleen maar geïnvesteerd te worden in wegen, winkelcentra en woningen.

Lees verder
28 oktober 2019

Uit de raad: betoog tweede bestuursrapportage

Betoog 2e bestuursrapportage 2019

 

Voor de tweede maal dit jaar krijgt de Raad een tussentijdse rapportage voorgelegd. Enerzijds is dit bedoeld om de Raad te informeren over de voortgang van de gewenste doelen en resultaten anderzijds om de Raad wijzigingen in de begroting voor te leggen. De rapportage zou eigenlijk al in september in de raad behandeld worden maar werd door de oppositie partijen niet rijp voor de Raad geacht omdat er veel vragen nog onbeantwoord waren. Officieel  is dit de derde versie en onofficieel de 4e versie van deze rapportage. Inhoudelijk en cijfermatig waren de vorige versies niet op orde. Dit komt natuurlijk behoorlijk rommelig over en ook het college gaf aan dat dit niet de schoonheidsprijs verdient. De SP hoopt dat het chaotische proces van deze rapportage niet de afspiegeling is van een bestuur dat haar zaken niet op orde heeft. Een bestuur moet toch weten welk beleid er wordt gevoerd, welke keuzes en waarom ze worden gemaakt en hoe zij er financieel voor staat.

Lees verder
14 september 2019

Petitie: Natuur- en zwemrecreatie in de Zuidplas van de Sibelco-groeve in Parkstad vanaf 2020

Een boodschap van het Comité Zuidplas Parkstad 2020, met steun van de SP:

 

De Zuidplas in Parkstad (in de Sigrano/Sibelco groeve) biedt een unieke kans voor natuur- en zwemrecreatie. Al 15 jaar wordt openstelling van deze natuurplas beloofd maar niet waargemaakt.

Lees verder
5 september 2019

Uitnodiging Algemene Ledenvergadering 19 september

Beste leden,

Zoals we in het vorige inlegvel in de Tribune al aankondigden, organiseren alle SP afdelingen de komende tijd twee ledenvergaderingen in de aanloop naar het 24e partijcongres op 14 december.

Lees verder
5 september 2019

Vertrek Marcel Schrijen

Beste leden,

Als voorzitter van de SP afdeling Brunssum wil ik u laten weten dat Marcel Schrijen per 1 september om privé redenen zijn functie als raadslid, commissielid en algemeen bestuurslid heeft neergelegd.

Lees verder

Pagina's

U bent hier