h

Actie

17 maart 2019

Indrukken van de Marktacties voor de Provinciale Statenverkiezingen

Beste partijgenoten en andere belangstellenden,

Zoals sommigen misschien weten hebben vrijwilligers van de SP Brunssum twee zaterdagen in het centrum op de markt gestaan om campagne te voeren voor de Provinciale Statenverkiezingen van aankomende woensdag, ondanks weer en wind. Op zaterdag 16 maart was het campagne team van SP Limburg met lijsttrekker Marc van Caldenberg ook van de partij. Bij deze volgen wat fotografische indrukken van 16 maart j.l., oftewel de tweede campagne zaterdag:

Foto: SP

Foto: SP

Foto: SP

Lees verder
23 februari 2019

Samen tegen racisme: landelijke demonstratie 23 maart

Meer dan zestig antiracisme-organisaties, vluchtelingengroepen, linkse partijen en de vakbond steunen de oproep voor de landelijke antiracismedemonstratie twee dagen na de Internationale Dag tegen Racisme. Ook SP afdeling Brunssum steunt deze actie! http://21maartcomite.nl/?page_id=1153 

Lees verder
12 oktober 2018

SP Marktactie voor de Bieb

 

SP Brunssum staat zaterdag 20 oktober in het centrum van Brunssum van 10.00 uur tot 12.30 uur.

De SP is benieuwd naar de mening van de inwoners van Brunssum over het voortbestaan van de bibliotheek in zijn huidige vorm. Hoe kijken de inwoners er tegen aan? Wat vinden zij belangrijk? En wat hebben de inwoners er voor over?

De afgelopen jaren is er fors bezuinigd op de bibliotheek, geheel tegen de zin van de SP. Op dit moment betaalt de gemeente  Brunssum van alle Zuid Limburgse gemeentes, op Simpelveld na, de laagste bijdrage per inwoner.

Onlangs heeft het huidige bestuur van de bibliotheek om een verhoging van de huidige subsidie bedrag gevraagd. Om de zelfstandigheid van de bibliotheek te behouden zijn er namelijk investeringen nodig. Op deze manier kan men meer activiteiten organiseren in de wijken en de samenwerking opzoeken met sociaal-culturele instellingen en scholen, dit ter bevordering van het lezen, taalontwikkeling en het bestrijden van laaggeletterdheid.

We horen graag uw mening

 

Contactpersoon: Katinka Coenen t.06-44011528

Lees verder
8 november 2017

Afdelingskrant

Foto: SP

Lees verder
8 november 2017

In de buurt

Ook de SP in Brunssum ging vandaag de straat op. De allernieuwste afdelingskrant werd aan de bewoners aangeboden en gesprekken gevoerd over het wel en wee in Brunssum  #voorelkaar

Foto: SP

Lees verder
7 oktober 2017

Stuur Tihange met Pensioen

Beste allemaal,

We organiseren de vervolgactie `Stuur Tihange met pensioen´ en wel op
maandag 30 oktober.

De bedoeling is om een actietour langs 4 grote pensioenfondsen in
Nederland te maken met een bus. We starten in Heerlen (ABP) om vervolgens Zeist (zorg en welzijn), Den Haag (metaal & techniek) en Amsterdam (bouw)te bezoeken.

Lees verder
21 juli 2017

Sluit Tihange!

Maandagmiddag 16 juli gingen 50 SP -ers en enkele sympathisanten, onder aanvoering van Sandra Beckerman, Tweede kamerlid voor de SP en Ron Meyer, partijvoorzitter van de SP,  naar het hoofdkantoor van het ABP pensioenfonds om in gesprek te gaan over hun beleggingen in Engie; de eigenaar van de krakkemikkige kerncentrales in Tihange en Doel. Allebei gelegen kort aan de Nederlandse grens.

Foto: John Kusters

Lees verder
6 juli 2017

SP SUPER ZATERDAG IN BRUNSSUM

Zaterdag 1 juli was het Super Zaterdag.

Foto: John Kusters

Overal in het land gingen SP-ers de straat op, hun buurt in om met de bewoners te spreken over de buurt, welke dingen er fijn zijn en welke dingen men graag anders zou zien.

Lees verder
6 juli 2017

SP Brunssum in beweging

Zondag 2 juli 2017

Foto: Rob Beckers

Lees verder
6 juni 2017

Kloppen in de Schildstraat

 

De SP afd. Brunssum had te horen gekregen dat er in de Schildstraat in Treebeek veel te hard werd gereden. Wij hebben naar aanleiding van deze klacht op 3 juni met de bewoners uit de Schildstraat gesproken.

Lees verder

Pagina's

U bent hier