h

Marktactie voor de zorg

25 augustus 2020

Marktactie voor de zorg

Foto: SP

De zorgmedewerkers kregen aan het begin van de coronacrisis nog een daverend applaus, maar zagen vervolgens wegrennende Kamerleden en voorstellen voor salarisverhoging keer op keer weggestemd worden. SP, GroenLinks, PvdA en vakbonden CNV, FNV en NU'91 roepen iedereen op om 5 september mee te doen met de grootste online demonstratie voor de zorg ooit.

Dag in dag uit staan ze in de frontlinie: onze zorgmedewerkers. Zij verdienen meer dan applaus. Het is een politieke keuze om de lonen van zorgmedewerkers niet te verhogen. Daarom roepen we het kabinet op de mensen in de zorg te geven wat ze verdienen: structurele loonsverhoging en een verlaging van de werkdruk. En het gaat om meer dan alleen een beter salaris: meer zeggenschap, meer mensen op de werkvloer, kortom meer waardering.

De afgelopen jaren is er alleen maar bezuinigd op de zorg, met een tekort aan IC bedden en beschermingsmiddelen voor verplegend personeel tot gevolg! Als geld eerlijker verdeeld werd, door multinationals en grootverdieners normaal belasting te laten betalen voor alle voordelen die zij hier genieten zoals goede infrastructuur en goed onderwijs, dan was er ook genoeg geld voor de zorg!

We komen hier als politieke partijen en vakbonden gezamenlijk voor in actie. Doe mee en ga op 5 september om 14.00 naar meerdanapplaus.nl om je solidariteit richting de zorgmedewerkers te laten zien en je te laten horen richting dit kabinet.

De SP Brunssum spreekt zich ook hiervoor uit en stond zaterdag 29 augustus van 11.00 tot 14.00 uur met een marktkraam ter hoogte van de vroegere bakkerij Van Eeghem. Zo'n 50 mensen vonden dat de zorg meer dan applaus verdient, en dat in corona tijd! Anders waren het er nog wel meer geweest.

 

Reactie toevoegen

U bent hier