h

Nieuws van de afdeling

23 mei 2019

Uit de Raad: Betoog Toekomstscenario Bibliotheek

Uit de raadsvergadering van 21 Mei:

 

Beste burgers en leden van de Raad,

 

Vanaf 2012 zijn er bezuinigingen in gang gezet op de bibliotheek. Deze bezuinigingen hebben ingrijpende gevolgen gehad voor het beleid en uitvoering van de bibliotheek. Vandaag de dag is er geen directeur meer (behalve een tijdelijke aangestelde directeur middels een incidentele subsidie), geen ICT functionaris, geen verzuimverzekering en nauwelijks bestemmingsreserves.

De bibliotheek is door deze bezuinigingen gedegradeerd tot een uitleencentrum en is niet in staat is gesteld door de gemeente om mee te gaan met de doorontwikkeling met het sociaal domein. Daarom heeft de SP meerdere malen geprotesteerd tegen deze bezuinigingen.

Lees verder
30 april 2019

Politieke cafés SP Kerkrade en SP Maastricht

Beste leden en andere belangstellenden,

 

In de aanloop naar de Europese verkiezingen op donderdag 23 mei organiseren de SP afdelingen Kerkrade en Maastricht  allebei een politieke bijeenkomst.

Het politieke café van de SP Kerkrade vindt plaats op donderdag 9 mei en begint om 19:00 uur.

 

Adres:    Dé Wieëtsjaf

             Markt 49

             6461ED Kerkrade

 

De spreker is landelijk partijvoorzitter en fractievoorzitter in de gemeenteraad in Heerlen Ron Meyer. Het afdelingsbestuur van Brunssum biedt i.v.m. het aantal beschikbare auto’s aan maximaal 8 leden de mogelijkheid om te carpoolen naar de bijeenkomst in Kerkrade. Als u mee wilt rijden met ons geef u dan tijdig op bij Rob Beckers. Zijn telefoonnummer is 06-55990844.

Lees verder
17 maart 2019

Indrukken van de Marktacties voor de Provinciale Statenverkiezingen

Beste partijgenoten en andere belangstellenden,

Zoals sommigen misschien weten hebben vrijwilligers van de SP Brunssum twee zaterdagen in het centrum op de markt gestaan om campagne te voeren voor de Provinciale Statenverkiezingen van aankomende woensdag, ondanks weer en wind. Op zaterdag 16 maart was het campagne team van SP Limburg met lijsttrekker Marc van Caldenberg ook van de partij. Bij deze volgen wat fotografische indrukken van 16 maart j.l., oftewel de tweede campagne zaterdag:

Foto: SP

Foto: SP

Foto: SP

Lees verder
6 maart 2019

Waardering voor jarenlange hulp

Foto: SP

Foto: Ay Renneberg neemt tomatenpakket in ontvangst van Marcel Schrijen, Bestuurslid SP Brunssum.

 

Onlangs overhandigden wij aan dhr. Renneberg uit Schinveld een mand met tomatenproducten als dank omdat hij jarenlang trouw de Tribune distribueerde naar de medeleden in zijn dorp. Dit heeft hij gedaan voor ons totdat de gezondheid het niet meer toeliet.

Lees verder
24 februari 2019

Prijsvraag: bedenk een nieuwe naam voor de SPBRON

Zoals u weet, noemen wij ons inlegvel SPBRON en dat is een afkorting van SP Brunssum-Onderbanken, dit omdat Onderbanken geen zelfstandige afdeling had en daarom SP Brunssum als moederafdeling had.

Lees verder
24 februari 2019

SP Marktacties met lijsttrekker voor de Provinciale Staten Marc van Caldenberg

Beste partijgenoten,

Zoals u vast en zeker gemerkt heeft, komen de verkiezingen voor de Provinciale Staten eraan.

Lees verder

Pagina's

U bent hier