h
17 mei 2024

SP LANCEERT NIEUWE MILJONAIRSBELASTING VOOR ALLERRIJKSTEN

Op 1 mei, de Dag van de Arbeid, lanceerde SP-leider Jimmy Dijk een wet en een petitie voor het invoeren van een miljonairsbelasting. Met deze nieuwe initiatiefwet moeten multimiljonairs 5% belasting gaan betalen op hun vermogen boven de 5 miljoen euro. Dijk: ‘De ongelijkheid neemt toe, dat is onacceptabel. Met een bescheiden belasting voor de 0,3% rijkste Nederlanders, kunnen we die ongelijkheid aanpakken. Dat levert 12,7 miljard euro op. Hiermee kunnen we flink investeren in onze publieke voorzieningen zoals zorg, volkshuisvesting, onderwijs en energie. De superrijken gaan het niet voelen, maar de levens van miljoenen Nederlanders ga je er compleet mee veranderen.’

Lees verder
6 mei 2024

Even voorstellen!!!

Foto: SP

Mijn naam is Audrey Janssen. Ik ben 30 jaar en woon met mijn partner en 2 kinderen in mijn geboortestad Brunssum. Ik werk bij Loyalis verzekeringen en behandel daar claims van de arbeidsongeschiktheidsverzekering.

Lees verder
27 juli 2023

SUCCES: Actie tegen Hardrijden Loogstraat Geslaagd!

De Loogstraat zoals deze er oorspronkelijk bij lag

Het was januari 2020 en vrijwilligers van de SP gingen kloppend door de buurt Merkelbeekerdal, het noordelijkste puntje van de gemeente Brunssum: een klein landelijk buurtje waar het op het het eerste gezicht goed toeven is en waar weinig gebeurt. Tijdens het onderzoek naar de leefbaarheid hier werden al snel de geruchten bevestigd: de Loogstraat was een racebaan!

Lees verder
10 juni 2023

SP neemt deel aan Limburgse coalitie met BBB, CDA, VVD en PvdA

Vandaag vrijdag 9 juni 2023 presenteren de formerende partijen BBB, CDA, VVD, PvdA en SP het Coalitieakkoord 'Elke Limburger telt' voor de coalitieperiode 2023-2027. De SP gaat na één termijn van oppositie nu weer meedoen aan een coalitie in Limburg. 

Lees verder
5 juni 2023

SP blijft solidair met Nedcar stakers! Kamerlid van Kent stelt Kamervragen!

Afgelopen donderdag werden werknemers en bonden onaangenaam verrast door de aankondiging van de directie van VDL Nedcar dat 1850 medewerkers per 1 november geen baan meer hebben. Aangezien een nieuwe opdrachtgever uitblijft, lijkt daarom de hoop vervlogen, wat een beter sociaal plan des te belangrijker maakt.

Lees verder
8 mei 2023

SP staat vierkant achters stakers en bonden bij VDL Nedcar!

Vele honderden medewerkers van VDL Nedcar schreven zich vanmorgen in Holtum in als staker bij de vakbonden. Dat gebeurde op de Markt van dit Limburgse dorpje onder de rook van Born. Bestuurder Ron Peters van FNV Metaal verwachtte maandagochtend de inschrijving van tussen de 1500 en 2000 medewerkers van Nedcar.

Lees verder
21 februari 2023

Aankondiging: aftrap campagne Provinciale Statenverkiezingen 25-02

#18: Tom Lurken          #37: Johan Arts

Het zal u gezien de spotjes op TV en andere media niet ontgaan zijn: de Provinciale Statenverkiezingen zijn in aantocht. SP afdeling Brunssum trapt op zaterdag 25 februari om 11.00 uur zijn campagne af in het centrum. Bent u er ook bij? De nummers 18 en 37 van de lijst, allebei uit Brunssum, in ieder geval wel! Benieuwd naar onze plannen voor de werkende klasse? Lees dan verder!

Lees verder
24 december 2022

Kom op de Kerst

Vandaag, op kerstavond, plaatsen wij wat vermoedelijk het laatste bericht van 2022 zal worden op onze website. Het is een verhaal dat mensen beslist in kerstsferen zal brengen, want het gaat om de motie van SP Brunssum om een kerstdiner te organiseren voor eenzame inwoners van Brunssum.

Lees verder
22 december 2022

SP Brunssum in actie voor volkspetitie nationaliseer onze energie!

De energierekening moet omlaag. Energie is een basisvoorziening. Iedereen heeft energie nodig en wil dat het liefst zo goedkoop en schoon mogelijk. Omdat onze energievoorziening is geprivatiseerd, hebben we er nu niets meer over te zeggen. Commerciële bedrijven verhogen onze energierekeningen en worden lachend rijk, terwijl wij in de kou zitten. Dit moet anders. Daarom gaan we onze energie weer zelf organiseren. Zodat we de energierekening kunnen verlagen en zeggenschap hebben over het investeren in schone energie.

Nu het kabinet Rutte/Kaag miljarden van ons belastinggeld overmaakt aan commerciële energiebedrijven die grote winsten maken, moeten we daar minimaal zeggenschap voor terugkrijgen.

Wij zeggen: nationaliseer onze energie en verlaag de rekening. Om deze actie kracht bij te zetten gaan alle SP afdelingen de straat op, zo ook in Brunssum. Op 10 december is de SP Brunssum bij de Plus in Treebeek aan het Orionplein geweest om handtekeningen in te zamelen voor deze petitie. Inmiddels staat de teller op ruim 90.000 handtekeningen. Hieronder vindt u een impressie van de SP actie van 10 december:

Lees verder
13 november 2022

Verslag Algemene Beschouwingen 1 november 2022

Op 1 november 2022 vonden de Algemene Beschouwingen van de gemeente Brunssum plaats , met de huidige ellende en armoede als centraal thema in de betogen van iedere fractie. Iedereen beseft zich dat er nú actie moet worden ondernomen betreffende de mensen die het (bijna) niet meer redden.

Lees verder

Pagina's