h

Even voorstellen!!!

6 mei 2024

Even voorstellen!!!

Foto: SP

Mijn naam is Audrey Janssen. Ik ben 30 jaar en woon met mijn partner en 2 kinderen in mijn geboortestad Brunssum. Ik werk bij Loyalis verzekeringen en behandel daar claims van de arbeidsongeschiktheidsverzekering.

Ik ben in eerste instantie lid geworden van de SP om een partij te steunen die opkomt voor een maatschappij die steeds individualistischer en meer verdeeld wordt. Ik merkte dat ik erg geïrriteerd kon raken van aannames en uitspraken, waarvan ik dan dacht: “jij snapt het niet”. En dan gingen die uitspraken meestal over de mensen die het minder hadden: minder geld, minder goede gezondheid, minder goed opgeleid, minder sociale contacten, minder of geen ‘goede’ woningen.

En daar ging het vlammetje branden om actief lid te worden. Om, in echte SP-taal, te strijden voor diegene die dat niet kan, niet wil, niet weet hoe of niet weet waar die moet beginnen. Maar diegene die wel weet dat het anders moet, eerlijker kan en dat het samen moet. Een andere motivatie is om meer jongeren politiek actief te krijgen, of in ieder geval meer te betrekken bij politiek. Want die lessen maatschappijleer zijn toch meestal al voor een deel vergeten.

Reactie toevoegen

U bent hier