h

SP Brunssum in actie voor volkspetitie nationaliseer onze energie!

22 december 2022

SP Brunssum in actie voor volkspetitie nationaliseer onze energie!

De energierekening moet omlaag. Energie is een basisvoorziening. Iedereen heeft energie nodig en wil dat het liefst zo goedkoop en schoon mogelijk. Omdat onze energievoorziening is geprivatiseerd, hebben we er nu niets meer over te zeggen. Commerciële bedrijven verhogen onze energierekeningen en worden lachend rijk, terwijl wij in de kou zitten. Dit moet anders. Daarom gaan we onze energie weer zelf organiseren. Zodat we de energierekening kunnen verlagen en zeggenschap hebben over het investeren in schone energie.

Nu het kabinet Rutte/Kaag miljarden van ons belastinggeld overmaakt aan commerciële energiebedrijven die grote winsten maken, moeten we daar minimaal zeggenschap voor terugkrijgen.

Wij zeggen: nationaliseer onze energie en verlaag de rekening. Om deze actie kracht bij te zetten gaan alle SP afdelingen de straat op, zo ook in Brunssum. Op 10 december is de SP Brunssum bij de Plus in Treebeek aan het Orionplein geweest om handtekeningen in te zamelen voor deze petitie. Inmiddels staat de teller op ruim 90.000 handtekeningen. Hieronder vindt u een impressie van de SP actie van 10 december:

Foto: SP

Foto: SP

Foto: SP

Hierbij ook aanwezig waren onze nieuwste bestuursleden Cindy Wobben van Groen en Peter Wobben:

Foto: SP

Foto: SP

 

Reactie toevoegen

U bent hier