h

Hulp aan onze Oekraiense vluchtelingen.

27 april 2022

Hulp aan onze Oekraiense vluchtelingen.

Het zal je maar gebeuren: de ene dag heb je nog je huisje, je gezin, de volgende dag regent het bommen op je stad en rest er slechts nog een rokende puinhoop van wat ooit van jou was. Je staat er alleen voor en uit pure angst en ontreddering moet je je stad ontvluchten. Op de vlucht voor vijandelijke soldaten, weg van alles wat je ooit hebt opgebouwd.

En dan is er dat ene plaatsje, je hebt er nog nooit van gehoord. Een plaatsje in Nederland, Brunssum genaamd. Een gemeente, die je veiligheid, warmte en geborgenheid geeft. Je krijgt weer een warm bed en goed te eten. Jij, je kinderen en je huisdier zijn weer in goede handen.

In Brunssum is inmiddels de vluchtelingenopvang flink op gang gekomen. In het voormalige Radar-gebouw aan de Heufstraat zijn inmiddels de eerste vluchtelingen opgevangen, binnenkort wordt een tweede locatie geopend, en wel in Treebeek, het Barbarahoes. Er zullen vooralsnog ongeveer 150 vluchtelingen opgevangen worden. Ze zullen in een groot aantal zaken gefaciliteerd worden in samenwerking met diverse organisaties, waaronder het CMWW.

Tijdens de Raadsvergadering van 19 april jl. hebben we een intiatief-raadsvoorstel behandeld betreffende extra steun voor deze groep mensen. Naar aanleiding van dit voorstel is er unaniem gestemd voor een door de gemeente Brunssum te leveren bijdrage van €2,- per inwoner van Brunssum. Dit bedrag zal volledig ten gunste zijn van de vluchtelingen die opgevangen zijn binnen onze gemeentegrenzen, en besteed worden aan zaken als ontspanning, mogelijkheid tot bezoek aan zwembad enzovoorts. Vermeldenswaardig is overigens dat diverse verenigingen ook belangeloos hun medewerking hebben toegezegd, zoals diverse sportverenigingen, een Poolse dansgroep, waar inmiddels Oekraïense kinderen dansen.

Wij houden u in ieder geval op de hoogte!

Reactie toevoegen

U bent hier