h

Petitie stop privatisering ambulancedienst

23 december 2021

Petitie stop privatisering ambulancedienst

Een meerderheid van Zuid-Limburgse gemeenten wil de Ambulancedienst van Zuid Limburg privatiseren en laten fuseren met de al geprivatiseerde Ambulancedienst van Noord-Limburg. Maar een definitief besluit moet in februari 2022 nog genomen worden.
In Noord-Limburg zie je waar dat toe leidt. De vereiste aanrijtijden worden niet gehaald, maar gemeenten kunnen daar niets tegen doen omdat ze geen zeggenschap meer hebben. Bij vergelijkbare problemen in Zuid-Limburg konden gemeenten nog wel ingrijpen.
Zoals we weten, zorgt privatisering op meer vlakken niet voor de voorgespiegelde kostenbesparingen maar eerder voor een uitholling van bestaande en broodnodige voorzieningen. Daarnaast raken gemeenten, personeel én wij de zeggenschap kwijt en laten we deze belangrijke taak over aan zorgverzekeraars.

Dit kan en moet gestopt worden. In februari moeten de zestien zorgwethouders in Zuid Limburg definitief de knoop doorhakken. Wij doen bij deze een oproep aan alle Limburgse SP-leden: geef de zorgwethouders de opdracht mee om de ambulancedienst als publieke voorziening te behouden! Teken nu de petitie.

Teken hier!

Reactie toevoegen

U bent hier