h

Uitnodiging Stop AWACS fietstocht

30 augustus 2021

Uitnodiging Stop AWACS fietstocht

Beste Leden;

 

Ook al heeft u de laatste tijd minder van ons gehoord, achter de schermen gaat onze inzet voor een gezonder bestaan zonder de overlast van de AWACS, gewoon door.

 

Mede door de Covid-19 pandemie waren de gebruikelijke, publieke bijeenkomsten niet mogelijk.

 

Vandaar dat wij u, via deze brief  bijpraten.

 

Als allereerste, noteer 3 oktober 2021, 13.00 uur in uw agenda.

Er vertrekt dan een “Stop AWACS” fietstocht vanaf de ingang van de voormalige Curverfabriek aan de Hoogenboschweg/ Boschstraat   te Brunssum.

Met deze 8 kilometer lange fietstocht vragen wij, wederom, aandacht voor onze gezondheid, rust, een schoon milieu en behoud van de natuur. 

Bij het monument ter nagedachtenis aan de bosbezetting van 2006, wordt er een gedenkplaats voor Hans Hermans, onze, onlangs overleden kameraad/strijder en bestuurslid van onze vereniging, onthuld.

Voor deze fietstocht kunt u zich enkel schriftelijk of per email aanmelden. Stuur een bericht naar  Postbus  193 6440 AD Brunssum  of stopawacs@live.nl

 

Daarnaast hebben wij bij de Raad van State een klacht ingediend over hun waardeloze behandeling van onze zaak waarin men na 10 jaren volledig voorbijging aan eerder gedane uitspraken in ons voordeel.

 

Net zoals bij de Toeslagenaffaire bewijst dat ons inziens, dat ook de Raad van State niet meer functioneert als een onafhankelijk instituut dat de burgers beschermt tegen de overheid maar óók een instelling is geworden die de macht van de overheid dient, hoe fout die ook is.

 

Onze gesprekken met Tweede Kamerleden gaan ook door en ook de AWACS Commissie heeft nog steeds onze volle aandacht.

De belofte van minister Visser, dat ze een leefbaarheidsfonds wil oprichten, is tenslotte niet vergeten of aan dovemans oren verteld. Maar dan moet er minder gepraat en meer gedaan worden.

 

Wat nog steeds van belang is, is dat u doorgaat met het melden van het bizarre piekgeluid waaraan wij, bijna dagelijks aan blootgesteld worden. Op onze website kunt u alle vluchten terugvinden en ook hoe en waar u deze klachten kunt melden. Maak er gebruik van!

 

Tenslotte hebben we in de regionale dagbladen geadverteerd en gewaarschuwd tegen de mogelijke komst van straaljagers naar de basis als, in uiterlijk 2030, de huidige, milieubelastende, lawaaibakken verdwijnen.

Na jarenlange ellende hebben we recht op rust, leefbaarheid en gezondheid.

 

U begrijpt dat wij, als bestuur, onvermoeibaar doorgaan en wij zijn verheugd u te kunnen melden dat wij 2 nieuwe aspirant-bestuurders hebben weten te strikken voor onze vereniging. Lambert Bollen en John Kusters zullen zich op de eerstvolgende ledenvergadering voorstellen.

 

Rest ons u eraan te herinneren dat onze vereniging niet kan zonder u steun en contributie van €10,00 per jaar.

U kunt dit bedrag overmaken op rekeningnummer NL19ABNA0574398619 ( ABN- Amro te Brunssum.

Vergeet niet uw (email-)adres bij te betaling te vermelden anders kunnen wij u niet bereiken en dat is zonde.

 

Volg onze website en blijf gezond.

 

Namens het Bestuur;

 

Nico Trommelen

Voorzitter Stop AWACS

Reactie toevoegen

U bent hier