h

Uitnodiging Algemene Ledenvergadering 19-06

13 juni 2019

Uitnodiging Algemene Ledenvergadering 19-06

Helena Schrijen, Afdelingsvoorzitter SP Brunssum

 

Beste leden,

De SP staat voor grote uitdagingen. Denk aan de koers, de gebrekkige aansluiting bij maatschappelijke bewegingen en ontwikkelingen, de zoektocht naar inspirerende leiders en trekkers voor onze partij. Wij vinden het belangrijk om de discussie over de uitdagingen met een zo breed mogelijke groep van SP-leden aan te gaan. Samen kunnen we een betere SP maken. Maar ook voormalige leden en verloren kiezers zouden in onze ogen zoveel mogelijk betrokken moeten worden bij de discussie over de toekomst van de SP.

Voor velen was de SP een baken in het verzet tegen het neoliberale offensief dat nog steeds gaande is. Het hoogtepunt, met 25 zetels in 2006, was ook een moment van veel maatschappelijk verzet. Het is dan ook bitter om te moeten constateren dat tijdens de demonstraties van afgelopen maart de SP niet de motor was van dit maatschappelijk verzet. Zo herkenden veel (vooral jonge) mensen die in maart dit jaar de straat op zijn gegaan zich niet in het profiel van de SP, dat zij als nationalistisch en geïsoleerd ervaren.

De eerste stap op weg naar een oplossing is het organiseren van een brede, open discussie in de partij over de huidige problemen. Gebruik maken van de ervaring, kennis en kunde onder alle leden is een voorwaarde om verder te komen zonder dat de partij zich vastbijt in een niet vruchtbaar gebleken koers.

We staan zowel voor de uitdaging staan om zowel een nieuw partijbestuur aan te stellen als de aangekondigde discussie over het vormgeven van het beginselprogramma. Wij willen pleiten voor een tijdspad en een vorm die recht doen aan de uitdaging om hier partijbreed met elkaar over te spreken. Als het congres van 2020 naar voren wordt gehaald zien wij uit naar een duidelijk werkplan over hoe de discussie over het partijbestuur en de discussie over de partijbeginselen zullen worden vormgegeven.

De aankomende discussie, over onze beginselen en een nieuw partijbestuur, biedt een uitgelezen kans voor vernieuwing. Die discussie kan alleen slagen door grote betrokkenheid en een open zoektocht naar verbeteringen die de SP klaarstomen voor de uitdagingen van onze tijd.

Het eerste moment is de partijbestuursvergadering van aanstaande vrijdag. Het zou goed zijn als kritische afdelingen hiervoor hun geluid al laten horen via hun regiovertegenwoordiger. Het tweede moment is de partijraad. Veel afdelingen hebben daarvoor een ledenvergadering, of vraagt hierom als het niet op de afdelingsagenda staat. Hier moeten we laten horen dat het anders moet.

 

SP Brunssum nodigt u uit voor het bijwonen van de leden vergadering.

Datum en Tijd: Woensdag 19 juni, 19:30-21:30 uur

Locatie: Oude Gemeentehuis, Lindeplein 2B, Brunssum.

 

Wij stellen het zeer op prijs als u laat weten of u wel of niet komt door te mailen naar helena56@ziggo.nl of te bellen naar 0612569056.

 

Blijf niet mokkend aan de kant staan, stel een daad en toon je moed.

Reactie toevoegen

U bent hier