h

BENT U KANDIDAAT VOOR DE NIEUWE GEMEENTERAAD?

12 september 2017

BENT U KANDIDAAT VOOR DE NIEUWE GEMEENTERAAD?

Heeft u er wel eens over nagedacht om u kandidaat te stellen voor de gemeenteraad van Brunssum? Om actief te worden in de stad waarin u leeft en woont en volop mee te beslissen over de toekomst van onze gemeente? In maart 2018 wordt de nieuwe gemeenteraad gekozen. Het SP-bestuur van Brunssum heeft een kandidatencommissie benoemd die een voorstel zal doen aan de leden over de kandidaten die verkiesbaar zullen zijn voor de SP van 2018-2022.

Waaraan moeten kandidaten voldoen? U moet natuurlijk inwoner zijn van Brunssum en lid van de SP. U moet onze ideeën en standpunten delen. Daarnaast moet u raadsstukken kunnen bestuderen en een standpunt vormen. U moet van discussiëren houden en goed voor uw mening kunnen uitkomen. U moet voldoende vechtlust hebben om de inwoners van Brunssum te betrekken bij uw raadswerk en meningsvorming. U moet hen zo nodig opzoeken en het voor hen op kunnen nemen. U moet het leuk vinden om in een team, een raadsfractie, te werken. En, u moet bereid zijn dat tenminste vier jaar lang te doen. De SP zorgt er voor dat u wordt opgeleid.

Waar kunt u zich melden? U kunt zich melden op het emailadres: katinkacoenen@outlook.com onder vermelding ‘kandidaatstelling gemeenteraad Brunssum’. U beschrijft kort wie u bent, wat u doet, wat u graag wilt bereiken voor de stad en waarom u vindt dat u een goede kandidaat bent voor de SP en voor Brunssum. Aanmelding dient plaats te vinden zo snel mogelijk doch uiterlijk voor 15 oktober aanstaande. Misschien wilt u eerst een oriënterend gesprek met een lid van de kandidatencommissie voordat u de knoop doorhakt om u aan te melden. Dat kan natuurlijk ook en dan regelen we dat. Meldt u dit dan even in uw emailbericht. De kandidatencommissie nodigt u, na aanmelding, uit voor een gesprek.

Namens de kandidatencommissie Brunssum,

Riet de Wit, Helena Schrijen en Katinka Coenen.

Reactie toevoegen

U bent hier