h

Kloppen in de Schildstraat

6 juni 2017

Kloppen in de Schildstraat

 

De SP afd. Brunssum had te horen gekregen dat er in de Schildstraat in Treebeek veel te hard werd gereden. Wij hebben naar aanleiding van deze klacht op 3 juni met de bewoners uit de Schildstraat gesproken.

Dit is een weg waar een 30 km. zone wordt aangegeven, maar de inrichting van de weg is zodanig dat het heel uitnodigend is om harder te rijden. Er zijn in deze straat geen verkeersremmende maatregelen aangebracht.

De reacties van de bewoners zijn: De snelheid van de automobilisten en motoren is  voornamelijk in de avonduren en in de nachtelijke uren  erg hoog. De fietsers moeten vaak de stoep op vluchten. Mensen die over willen steken durven dit vaak niet te doen.

De bewoners hebben dit al vaker bij de politie en bij de gemeente aangegeven, maar er is tot op heden nog niets gebeurd met deze klachten. De bewoners willen nu  dat hun straat veilig wordt.

Wij hebben ook gehoord dat de parkeerplaats voor de afgebroken openbare basisschool aan de kant van de koolweg afgesloten wordt voor doorgaand verkeer. De bewoners van de Schildstraat vrezen hierdoor een meer overlast van verkeer. Het verkeer kan nu nog maar alleen via de Schildstraat de parkeerplaats op- en afrijden. Indien de bewoners daar actie in willen ondernemen, zal de SP hen daarbij steunen.

 

 

Reactie toevoegen

U bent hier