h

Referendum 6 april

31 maart 2016

Referendum 6 april

Het associatieverdrag tussen de EUropese Unie en Oekraïne.  

Op 6 april word er een referendum gehouden. U mag dan zeggen of u voor of tegen het verdrag van de Europese Unie en Oekraïne bent. Normaal worden de kiezers niet bij dit soort vragen betrokken.

Het is dus een buitenkans en de SP roept dan ook iedereen op om gebruik te maken van zijn/haar stemrecht en een duidelijk NEE te lkaten horen.

 Dit verdrag is slecht voor Oekraïne, slecht voor Europa en slecht voor Nederland.

Het verdrag is slecht voor Oekraïne want er wordt een gewapend conflict uitgevochten, tussen de Navo en Amerika enerzijds en Rusland anderzijds, en dit verdrag is daar, voor een deel de aanleiding voor. Deze oorlog heeft al meer dan 10 duizend levens gekost en er zijn meer dan 1 miljoen mensen op de vlucht.

Het verdrag is slecht voor Europa omdat Oekraïne een van de meest corrupte landen ter wereld is. Schatrijke oligarchen (een oligarch is iemand die met enkele anderen de macht uitoefent) hebben de politiek, economie en justitie in hun zak. Het verdrag regelt dat er 1 aaneengesloten markt komt. Dat betekent open grenzen voor corruptie. De kans is meer dan reël te noemen dat vele miljoenen euro's belastinggeld naar corrupte Oekraïners zullen vloeien.

Het verdrag is slecht voor Nederland omdat de Nederlandse werknemers, nog meer dan nu, moeten concurreren tegen de extreem lage lonen in Oekraïne. De verouderde of op de Russische economie gerichte bedrijven zullen de strijd met de Europese markt niet overleven en zullen de deuren moeten sluiten. Het gevolg is dat de vele tienduizenden, zo niet honderdduizenden Oekraïnse werkelozen hun werk moeten zoeken in Europa.

 

Het verdrag maakt van Oekraïne een wingewest, er komen immers 44 miljoen potentiële koperes/klanten bij. Maar let op: niet de mensen, maar de grote bedrijven profiteren ervan. De bevordering van de export van Oekraïne zal bijvoorbeeld worden opgebracht door de Europese belastingbetaler. De winsten gaan naar de superrijken en multinationals. Die zijn, niet verrassend, vóór het verdrag en stekenveel geld in een Ja campagne. Het zijn echter de gewone mensen dáár en hier die de rekening betalen.

 

Wie het beste voorheeft met Oekraïne, Europa en Nederland stemt op 6 april TEGEN het verdrag.

Kijk voor meer informatie op: www.6aprilnee.nl

                                                                                                                                                                                                                                               

 

 

 

Reactie toevoegen

U bent hier