h

Afvalstoffenheffing onderzoek

26 augustus 2015

Afvalstoffenheffing onderzoek

Beste bewoner,

Sinds 1 januari  heeft er een wijziging plaatsgevonden van het inzamelen van afval.

Dat wil zeggen dat het ophalen van GFT-afval gratis is geworden en dat  het tarief van het REST-afval omhoog is gegaan van: voor 140 liter 3,40 naar 5,35 euro en  voor 240 liter van 4.60 naar 7,25 euro.  Het college zegt daarbij als doel te hebben om een betere afvalscheiding te bewerkstelligen. Ook de SP is voor een duurzame samenleving, maar dan wel op een eerlijke en rechtvaardige manier. Elke gemeente doet het nu op zijn eigen manier, daarnaast worden grote bedrijven niet verplicht om afval te scheiden. Ook de rijksoverheid wil hogere verbruikersbelasting gaan rekenen aan de burger. In feite wordt de burger gestraft voor het correct scheiden van haar afval omdat er nu hogere logistieke kosten aan zijn verbonden en die zullen uiteindelijk in rekening komen bij de burger.

Scheiden van afval moet volgens de SP op een gelijkwaardige manier gebeuren. Vorig jaar heeft de SP een motie ingediend om naar aanleiding van een evaluatie de mogelijkheid te creëren de tarieven van de Restcontainer weer omlaag te zetten.

Met andere woorden: de SP wil graag van u weten of de kosten dmv de nieuwe tarieven hoger zijn in vergelijking tot vorig jaar. U kunt dit berekenen en vergelijken aan de hand van “mijn RD4” app.

In de week van 1 september zullen wij ook een enquête aan de deur doen in bepaalde wijken van Brunssum. Mocht u niet tot diegene horen dan kunt u ook de enquête invullen via onze website of een formulier aanvragen via: johnkusters1@hotmail.com of tel. 06-48 96 86 51

 Ga direct naar de enquete 

Reactie toevoegen

U bent hier