h

Open brief aan de burgemeester

9 mei 2015

Open brief aan de burgemeester

29-04-2015

Aan: Burgemeester L. Winants

Betreft: Open brief m.b.t. bed, bad, brood

 

Geachte heer Winants;

 

Onlangs hebben de regeringspartijen VVD en PVDA een akkoord getekend om uitgeprocedeerde asielzoekers op te vangen in vijf gemeenten.

De eis, mensen moeten meewerken aan hun uitzetting, is in strijd met de uitspraak van het Europees comité voor Sociale Rechten.

Bed, bad, brood is een grondrecht waar niet mee gemarchandeerd dient te worden.

SP Brunssum vind dat het uitvoeren van deze maatregel, opgelegd door het kabinet, een regel is om het kabinet in leven te laten en niet het doel gaat bereiken om een snellere terugkeer te verkrijgen van uitgeprocedeerde asielzoekers.

Verder zijn wij van mening dat deze maatregel gaat leiden tot het probleem alleen maar groter te maken, daar uitgeprocedeerde asielzoekers weer op straat terecht zullen komen.Dat vinden wij onacceptabel.

Wij verzoeken U dan ook vriendelijk doch dringend, om geen gehoor te geven aan de vraag om uitgeprocedeerde asielzoekers uit te leveren aan een van de vijf aangewezen gemeenten, welke belast zijn met de opvang van deze mensen.

Tevens verzoeken wij U de uitgeprocedeerde asielzoekers te laten verblijven in de opvang zoals die nu voor hen is geregeld, tot hun procedure volledig is afgehandeld.

Dit is een Haags probleem wat nu op de asielzoekers wordt afgescheept.

Wij hopen op de medewerking uwerzijds, om uitgewezen asielzoekers, niet de straat op te jagen door hen uit te leveren aan een van de vijf aangewezen gemeenten.

 

Met vriendelijke groet,

 

Katinka Coenen

Fractievoorzitter raadsfractie SP

Gemeenteraad Brunssum

 

Reactie toevoegen

U bent hier