h

SP tegen verkoop golfbaan.

24 februari 2015

SP tegen verkoop golfbaan.

In de laatste raadsvergadering kwam het college met het voorstel om de golfbaan voor een bedrag van 1,9 miljoen euro te verkopen aan de huidige huurder.

De SP is hier uiteraard op tegen. Wij vinden namelijk dat wat eigendom is van de gemeente, eigendom is van de Brunssummers. Doordat het eigendom is van de gemeenschap, heeft men invloed op de bestemming en de kosten ervan.

Door de grond te verkopen aan een particuliere eigenaar heeft men als gemeente geen controle meer over bv de prijsstijgingen van de golfbaan. De gemeente jaagt op die manier de Brunssumse recreant onnodig op hogere kosten.

De portefeuillehouder Dhr. Geurts ziet het niet als de taak van de gemeente om te investeren in het onderhoud net zo min als het beheer ervan. Dus legt men deze verantwoordelijkheid graag bij de particuliere eigenaar.

Helaas mocht de pleidooi tegen de verkoop niet baten; de meerderheid van de Raad stemde met het voorstel in. En zo krijgt de Brunssumse inwoner stukje bij beetje steeds minder invloed op zijn/haar gemeenschappelijk bezit.

Reactie toevoegen

U bent hier