h

SP verdeelt de koek op een eerlijke manier

16 december 2014

SP verdeelt de koek op een eerlijke manier

Zaterdag 13 december stond SP Brunssum weer met haar marktkraam in het centrum van Brunssum.

 

Deze keer ging het over het feit dat er in Nederland genoeg is voor iedereen maar dat deze rijkdom niet eerlijk verdeelt word over de inwoners van Nederland. Als toegang tot zorg, werk en onderwijs afhankelijk word van de dikte van de portemonnee dan wordt een groot gedeelte van de Nederlanders een eerlijke kans ontnomen om het beste van het leven te maken. De discussie over ongelijkheid is niet zo ingewikkeld. We kunnen er SAMEN voor zorgen dat de gescheiden werelden waarin we leven een stukje dichter bij elkaar komt. Dat kan door de lasten van de lage - en middeninkomens te verlagen en die van de allerrijksten iets te verhogen.

Zo pakken we de extremen aan; dan hoeven  ruim 400.000 kinderen niet in armoede op te groeien en de middeninkomens hebben meer te besteden.Dat de bezoekers van centrum Brunssum het met ons eens waren merkten we aan de vele warme reacties die we kregen. Veel mensen die we spraken maken zich, terecht, zorgen over de grote verschillen in Nederland maar ze maken zich ook grote zorgen over de afbraak van de thuiszorg, over de stijging van de huren en over de stijging van de zorgpremie. Voor iedereen is het duidelijk dat het zo niet verder kan in/met Nederland en dat er door het kabinet andere keuzes gemaakt moeten worden. Keuzes die iedereen een Nederland een kans geeft het beste uit het leven te halen. Door ,zeker iedere maand, in gesprek te gaan met de bezoekers van onze marktkraam in centrum Brunssum of, zoals wij ook doen, bij onze Buurten in de Buurt acties, waarbij we in enkele straten in een wijk deur aan deur aanbellen en met de bewoners in gesprek gaan over hun straat/wijk houden wij contact met de burgers van Brunssum. Dat deze, en vele andere, activiteiten veel tijd/inzet vergt van onze kleine groep vrijwilligers moge duidelijk zijn. Wij zijn daarom altijd op zoek naar vrijwilligers die ons willen helpen. Dit hoeft niet met onze marktacties/Buurten in de Buurt acties maar er zijn nog tal van andere bezigheden op de achtergrond die minstens net zo belangrijk zijn.

Wilt U meer informatie of ons komen versterken neem dan contact op met onze afdelingsvoorzitter, John Kusters, door een email te sturen naar johnkusters1@hotmail.com

Reactie toevoegen

U bent hier