h

Koempelpensioenen

17 september 2014

Koempelpensioenen

Commentaar (11/9)

Koempelpensioenen

De oud-mijnwerkers die een beroep doen op Provinciale Staten zijn volgens u aan het verkeerde adres.

Hoezo? De oud-koempels weten natuurlijk ook wel dat de provincie geen directe bemoeienis heeft met de mijnpensioenen. Desalniettemin belet niets de Statenleden om hun bezorgdheid over deverkoop van de pensioenen en de uitsluiting van indexering tot SintJuttemis en de gevolgen die dat heeft voor de oud-mijnwerkers enhun weduwen kenbaar te maken aan de minister, de regering en deNederlandsche Bank.

U vindt dat de oud-mijnwerkers strijden voor de oud-mijnwerkers strijden voor een verloren zaak. Hoezo? Per slot van rekening hebben nog niet zo lang geleden de havenarbeiders in Rotterdam tot aan de rechter toe geprocedeerd over een soortgelijke verkoop van hun pensioenen, jawel, aan Aegon! Een procedure die ze overigens deels hebben gewonnen.

Bovendien is het toch ongelooflijk en niet meer van deze tijd dat de besturen van de pensioenfondsen en hun deelnemersraden zomaar even beslissen om de pensioenen van de hand te doen en de indexering voorgoed uit te sluiten zonder de oud-mijnwerkers en hun weduwen ook maar te en hun weduwen ook maar te raadplegen. Uw conclusie dat de pensioenen het veiligst zijn in handen van een verzekeraar is wel heel dubieus. Als oud-voorzitter van de parlementaire onderzoeken naar de financiële crisis weet ik dat Aegon in 2008 staatssteun nodig had om te overleven, bijvoorbeeld vanwege de grote risico’s die verzekeraar Aegon had genomen met name in de VS. Ik bedoel maar. Kortom,

Glück Auf, oud-mijnwerkers, zet ’m op!

Jan de Wit

oud-Kamerlid SP, Heerlen

 

Reactie toevoegen

U bent hier