h

Motie SP verworpen

6 juli 2014

Motie SP verworpen

Op de raadsvergadering van 25 juni heeft de SP haar eerste motie ingediend.
Dit betrof de nieuwe invoering van de gemeentelijke verordening leerlingenvervoer Speciaal Onderwijs.

Bij de ouders van de leerlingen van de Mgr. Hanssenschool , leerlingen die een communicatieve en/of een auditieve beperking hebben, was er onrust ontstaan omdat de kinderen na een nieuwe keuring van de GGD ineens in aanmerking kwamen voor OV met begeleiding ipv het bestaande aangepast vervoer. De coördinator van de Mgr. Hanssenschool heeft via een brief een oproep aan de raadsleden gedaan om de bestaande beschikkingen te vernietigen aangezien de wethouder mondeling heeft toegezegd het komende schooljaar de bestaande situatie zou handhaven.
Daarnaast vonden wij het onduidelijk welke leerlingen al dan niet in aanmerking komen voor een vervoersvoorziening wanneer de afstand kleiner is dan 6 km. Dit is een nieuwe wijziging waarvoor de Raad werd gevraagd om mee in te stemmen.
In de motie hebben wij dan ook voorgesteld om het komend schooljaar 2014/2015 te gebruiken om met een aangepast plan te komen wat betreft het leerlingenvervoer in het belang van het kind. Daarbij als tweede uitgangspunt te nemen dat er -indien verantwoord en mogelijk - gewerkt zal worden aan het zelfstandig maken van de leerlingen.
En bij de uitwerking in overleg te treden met de medewerkers van het Speciaal Onderwijs. 

De motie werd echter alleen ondersteund door het PAK en dus niet aangenomen. 
Ook hebben wij tegen de nieuwe wijziging van de vervoersvoorziening vanaf 6km gestemd.

Zo zie je maar dat de knokken zal blijven om aandacht te houden voor een sociale agenda in de raad van Brunssum!

namens Katinka Coenen, fractievoorzitter.

 

U bent hier