h

KIEZERS BEDANKT!

21 maart 2014

KIEZERS BEDANKT!

SP BRUNSSUM 2 ZETELS

KIEZERS BEDANKT!

Het is gelukt. Op 19 maart 2014 is geschiedenis geschreven door de SP. We zijn weer onderdeel van de gemeenteraad in Brunssum en wel met 2 zetels.

Wat een spanning en wat een ontlading in de Brikke Oave toen de voorlopige uitslag bekend werd. Want….we blijven nuchter, vrijdag 21 maart om 12.00 uur volgt de definitieve uitslag.

We bedanken al onze kiezers (1139) voor hun vertrouwen in ons en zullen dat vertrouwen zeker niet beschamen in de komende 4 jaar. We gaan onze invloed uitoefenen om een omslag te kunnen maken in het beleid dat Brunssum tot nu toe heeft gevoerd.

We gaan tenslotte voor 100% sociaal.

In de decentralisatie die op de gemeente afkomt in 2015, zien we genoeg kansen.

En wie weet trekt de landelijke coalitie zich de uitslag van de gemeentelijke verkiezingen aan en krabben ze zich nog eens op het hoofd en trekken hun conclusies…

 

De SP haalde in 2010  landelijk 226 gemeenteraadszetels, nu zijn dat er volgens de laatste tellingen circa 450! Het landelijk beleid van VVD en PvdA krijgt hiermee duidelijk een signaal. Zij hebben een fors verlies geleden, ook in de gemeente Brunssum.

In diverse media wordt gemeld dat de SP in Brunssum de zetels van D66 en Lijst Huisman-Peeters heeft overgenomen. Hierbij wordt gemakshalve volkomen voorbij gegaan aan het feit dat er wel degelijk bewust is gestemd op SP, 2 zetels, duidelijker kan niet. Het verlies van stemmen voor VVD en PvdA en de zetelwinst van SP geeft weer dat de burgers van Brunssum kiezen voor een ander, socialer beleid.  We gaan dat doen samen met onze lijsttrekker Katinka Coenen en Myrtho Wojtkowiak.

We willen onze kiezers, bodes, vrijwilligers, campagneteam en iedereen die ons op welke manier dan ook heeft gesteund, danken voor hun bijdrage aan deze geweldige verkiezingsuitslag.

Brunssum 100% sociaal, we gaan ervoor!

U bent hier