h

Laatste zaterdag voor de gemeenteraadsverkiezingen.

17 maart 2014

Laatste zaterdag voor de gemeenteraadsverkiezingen.

Zoals de inwoners en bezoekers van buiten Brunssum ondertussen wel gewend zijn om ons
aan te treffen op onze vaste stek boven aan de Schiffelerstraat waren zij toch lichtelijk verbaasd om op deze druilerige,
koude zaterdag alle andere politieke partijen aan te treffen.

Het was weer zover, 1 keer per 4 jaar moeten de dames en heren van de gemeenteraad zich toch echt onder het “gewone” volk begeven om stemmen te vinden zodat ze met hun rechtse, niet sociale beleid, verder kunnen regeren over een steeds minder sociaal wordend Brunssum.
 

Deze keer had SP Brunssum niet echt gekozen voor een thema/speerpunt. We hadden er voor gekozen om de kiezers van Brunssum te attenderen op het feit dat er partijen zijn die een lijstverbinding zijn aangegaan.

Een lijstverbinding is een samenwerking tussen politieke partijen die de mogelijkheid biedt hun kansen op een restzetel te vergroten. Bij de verdeling van de restzetels worden de partijen die onderling hun kandidatenlijsten verbonden hebben als één partij beschouwd.
Wie van de deelnemende partijen binnen de lijstverbinding de extra restzetel krijgt is afhankelijk van de uitslag.

In Brunssum zijn 2 lijstverbindingen:
Een lijstverbinding is er een van de PvdA samen met D66 en de andere lijstverbinding bestaat zelfs uit 3 partijen en wel de VVD samen met CDA en Lijst Borger.
Momenteel zitten VVD, PvdA , Lijst Borger , BCD en CDA in de coalitie.
Het is dus duidelijk dat door de lijstverbindingen de huidige coalitie graag verder wil regeren waarbij de BCD ingeruild is voor D66.

Wij vinden dat als je niet in staat bent om alleen een vuist te maken je niet mee moet doen.
De meeste mensen die wij spraken waren het met ons eens en beloofde ons er woensdag bij de gemeenteraadsverkiezingen rekening mee te houden.

Het rest ons alleen nog de inwoners van Brunssum op te roepen om te gaan stemmen aanstaande woensdag en daarbij te denken aan de partij die gaat voor 100 % sociaal.

 

U bent hier