h

STOP OVERLAST AWACS

13 februari 2014

STOP OVERLAST AWACS

Op zaterdag 8 februari stonden we weer in het centrum van Brunssum. Deze keer informeerden wij de bezoekers van Brunssum over de overlast van de overvliegende AWACS-vliegtuigen.

Ondanks dat er in 2013 veel minder geklaagd werd over lawaai en stankoverlast door AWACS- vliegtuigen werden er bij het Klachten Informatie Centrum Luchtverkeer  (te bereiken via telefoonnummer 043-3652020)  ruim 8800 klachten genoteerd op 1970 vliegbewegingen. Die gingen met name over de geluidshinder, laagvliegen, afwijken van de route en stankoverlast.

Het blijft een feit dat de burgers van Brunssum, Onderbanken en Schinnen overlast blijven ervaren van de AWACS, zowel qua geluidsoverlast als ook qua beloftes die in het verleden zijn gemaakt zoals de tegemoetkoming in de aanplant van 6 hectare nieuw bosgebied en de uitvoering van een uitgebreid gezondheidsonderzoek onder de betrokken burgers.
Omdat de zaak over de overlast van de AWACS-vliegtuigen zo gecompliceerd is hadden wij Paulus Jansen uitgenodigd om ons te komen ondersteunen.
Paulus Jansen zit voor de SP in de Tweede Kamer en is de terzakedeskundige wat betreft de problematiek rondom de AWACS-vliegtuigen.

Het was een onderwerp dat bij heel veel inwoners van Brunssum emoties losmaakte en wat mooie, geanimeerde gesprekken opleverden.
Deze gesprekken hebben ons gesterkt in het idee dat we ons moeten blijven inzetten tegen de overlast en dat wij op de goede weg zitten.

Zaterdag 22 februari zijn we weer aanwezig op onze vertrouwde stek, boven aan de Schiffelerstraat, centrum Brunssum tussen 10.00 en 12.00 uur.

Kom eens langs en vertel ons eens wat u goed vind gaan en wat u minder goed vind gaan in Brunssum.

U bent hier