h

25 januari aftrap campagne SP Brunssum.

29 januari 2014

25 januari aftrap campagne SP Brunssum.

SP Brunssum 100% sociaal !

Afgelopen zaterdag 25 januari was de aftrap van de campagne van SP Brunssum voor de gemeenteraadsverkiezingen.


Als vanouds stonden wij in het centrum van Brunssum om de inwoners kennis te laten maken met onze lijsttrekker Katinka Coenen en in het kort te vertellenwat onze speerpunten zijn.

Van de inwoners kregen wij wisselende reacties tehoren.  Zoals “de politiek houdt zich toch niet aan zijn beloften". De meeste mensen doelen dan op het huidige beleid van de gemeenteraad die voornamelijk bezig lijkt te zijn met prestigeprojecten zoals de Buitenring en MasterplanCentrum, de Doorsteek en de bouw van de Brikke Oave. Het zegt de mensen weinig aangezien er nog steeds veel panden in het centrum leeg staan. De mensen hebben het gevoel dat er over hun hoofd beslist wordt door het huidige bestuur. Daarnaast voelen vooral de oudere mensen zich er bekaaid van af komen door de bezuinigingen op de zorg. Anderen zouden graag meer investering in werkgelegenheid zien.

Wij zijn de enige partij die samen met de burgers strijden voor de rechten van de burgers. Wij staan niet alleen in campagnetijd op de straat maar ook op andere momenten. Zoals bijvoorbeeld vorig jaar toen we samen hebben gestreden met de Meander tegen de bezuinigingen op de thuiszorg of samen met de mensen van de Licom tegen de bezuinigingen op de WSW.

Wij willen de oren en de ogen blijven van de inwoners door onderzoek te doen naar feiten en samen te strijden voor hun belangen. De gemeenteraad zien wij als een extra middel deze belangen te behartigen. De PVDA is al met een persoonlijke campagne tegen de SP gestart door te beweren dat de SP de maatschappij terug zal brengen naar de jaren 50. Volgens hen wil de SP dat Vadertje Staat voor de mensen zorgt. In die tijd leven wij allang niet meer en de SP heeft zich ontwikkeld naar deze tijd. Wij vinden dat de kwetsbaren beschermd moeten worden. De zorg moet niet aan de markt overgelaten worden. We moeten er voor waken dat door de bezuinigingen de mensen onnodig in de bijstand komen en daarna worden verplicht om te werken met behoud van hun uitkering. Dat is de wereld op zijn kop!

Wilt u dat het in Brunssum weer gaat met U én over U ? Stem dan SP !!

Reactie toevoegen

U bent hier