h

Handen thuis Rutte!

15 juni 2013

Handen thuis Rutte!

thuiszorg demo 8 juniOp 8 juni jl naar de demonstratie geweest met de afdeling samen met de Meanderthuiszorg te Amsterdam.
Er waren ruim 6000 demonstranten aanwezig. Tweede Kamerleden van de PVDA, VVD,Ouderenpartij, GroenLinks, SP en PVV en CDA waren aanwezig.

demo thuiszorg 8 juniDe oppositie is tegen de drastische bezuinigingsmaatregelen op de zorg. Alhoewel sommige partijen zoals het CDA aangeven dat we niet zullen ontkomen aan de bezuinigingen, zegt de SP heel duidelijk dat deze bezuinigingen niets gaan opleveren.
Sterker nog : als men gaat bezuinigen op de thuiszorg zal het de regering uiteindelijk alleen maar geld gaan kosten wanneer de medewerkers in de uitkering zitten.
Het kromme van het verhaal is dat het kabinet zegt dat de mensen zoveel mogelijk in hun eigen woning moet blijven zitten terwijl men wil bezuinigen op de thuiszorg.
De ouderen en gehandicapten moeten dan verzorgd worden door de mantelzorgers en hun eigen familie. Maar ook hier verliest men uit het oog dat na de WO II de maatschappij zo geïndividualiseerd is dat het onmogelijk is om dit in een paar jaar terug te draaien is naar een maatschappij zoals die was voor de WO II.
De burgers worden zelfs gedwongen om meer te gaan werken om hun leefsituatie op peil te houden en dat zal alleen nog maar erger worden naarmate dit kabinet ruim 30% lastenverzwaring op de burgers zal verhalen.
Dit kabinet blijft bewust blind en doof voor alternatieven .
D e SP stelt voor: investeer juist in het MKB; zet de BTW weer op 19% zodat de koopkracht weer ophoog gaat; investeer in sociale woningbouw zodat de de bouw ook wer op gang komt; investeer in onderwijs zodat jongeren nu niet gedwongen hoeven te stoppen, de jeugdwerkeloosheid omlaag gaat en men later aan een goede baan kan komen. Investeer in de economie ipv bezuinigen!
Bezuinigen doen we wel op de salarissen en de bonussen van de multinationals en de banken, die kunnen het wel hebben.
demo thuiszorg 8 juni

U bent hier