h

Actie thuiszorg zeer succesvol :ruim 5000 handtekeningen tegen voorgenomen bezuinigingen opgehaald.

31 maart 2013

Actie thuiszorg zeer succesvol :ruim 5000 handtekeningen tegen voorgenomen bezuinigingen opgehaald.

Op de zaterdagen 16,23 en 30 maart zijn handtekeningen bij de bewoners in Brunssum opgehaald door de thuiszorgmedewerkers Meander samen met de SP.

Veel bewoners waren bereid om de actie tegen de voorgenomen bezuinigingen op de thuiszorg te steunen. Het kabinet Rutte wil 75% bezuinigen op de thuiszorg waardoor vele banen in de thuiszorg zullen verdwijnen. Het kabinet wil erop aan sturen dat de zorg gedaan zal worden door mantelzorgers; voortaan moet de familie of buren de zorg voor de ouderen en gehandicapten op zich nemen. Voor velen zal dit niet haalbaar zijn omdat men geen naasten in de buurt heeft wonen die de zorg op zich kan nemen en veelal hebben de eigen kinderen zelf druk met hun banen. Daarnaast wil men vaak helemaal niet afhankelijk zijn van hun eigen kinderen voor de zorg.
Op zaterdag 6 april zal er een grote manifestatie in Den Haag plaatsvinden waar de handtekeningen ook zullen worden aangeboden aan het kabinet.
SP woordvoerster Katinka Coenen: " Ruim 5000 inwoners van Brunssum hebben laten weten dat ze het niet eens met de bezuinigingen op de thuiszorg. Deze bezuinigingen zullen een ramp worden voor veel ouderen en gehandicapten, eenzaamheid, vervuiling en verwaarlozing zal het gevolg zijn. Dit zal de overheid uiteindelijk meer geld gaan kosten dan dat er bespaard zal worden"

U bent hier