h

SP Brunssum start campagne

8 juli 2012

SP Brunssum start campagne

Zaterdag 7 juli stond SP Brunssum in het centrum. Al hoewel de landelijke campagne van de SP officieel op 18 augustus zal starten is afdeling Brunssum al vanaf mei elke maand in het centrum van Brunssum. Omdat gisteren de Parade was begonnen, een feest waar allerlei muziek- en dansgroepen uit verschillende landen van de wereld komen, was het een drukte van belang en daarom extra gezellig.
Centrum 7 juli 2012

Het motto was "Van het Kunduz-akkoord springen de tranen in je ogen", waarbij we een flyer en een ui uitdeelden aan de voorbijgangers. Bij de meeste mensen werkte deze ludieke actie juist op de lachspieren waardoor we bij veel in gesprek konden gaan over het onderwerp.Dit, in het voorjaar gesloten, akkoord voorziet niet; in constructieve oplossingen om Nederland uit de crisis te helpen. Het legt met de afgesproken maatregelen de rekening van de crisis bij de verkeerde mensen neer en geeft een genadeklap aan de toch al broze economie; want hierdoor gaan de consumenten minder uitgeven en blijft de economie stil staan
Dit Kunduz-akkoord is een duidelijke afspiegeling van het neo-liberale regeringsbeleid van de afgelopen (ruim 20) jaren. Deze regeringen hebben nooit de intentie gehad de structuur van de verzorgingsstaat overeind te houden en de lagere inkomensgroepen en sociaal zwakkeren te beschermen. Deze neo-liberalen hebben alleen de rijken rijker gemaakt en de
(inter-)nationale grootgeldverdieners ontzien.
Ook dit; in slechts 2 dagen; in elkaar geflanst akkoord kent alleen maar bezuinigingen en belastingverhogingen en voorziet niet in programma’s die groei en banen creëren.
7 juli 2012

Daarnaast kon men ook op de foto met Emile Roemer die werd gemaakt door een echte professionele fotograaf van onze afdeling. De meeste mensen die op de foto gingen met Emile wilden op graag in de toekomst op de hoogte gehouden worden over de SP. Sommige mensen gaven aan liever met de echte Emile op de foto te willen, dus er staat nog een uitnodiging in het verschiet.
Ook een socialistische burgemeester uit een Frans plaatsje in de Vogezen wilde graag met Emile vereeuwigd worden. Kortom een geslaagde actie.
Wilt U ook bijdragen aan deze; of andere acties; neem dan contact op met de voorzitter van de afdeling Brunssum.De voorzitter; Katinka Coenen ;kunt U telefonisch bereiken onder telefoonnummer 06-44011528 of per email: katinka.coenen@hetnet.nl .

Alle soorten hulp om de SP na 12 september de grootste regeringspartij te laten zijn is
welkom. Aarzel dus niet en meld U aan.

7 juli 2012

U bent hier