h

Help het Syrische volk!

1 maart 2012

Help het Syrische volk!

Op 15 maart is het een jaar geleden dat de Arabische Lente begon in Syrië. Geïnspireerd door hun buurlanden Tunesië ,Egypte en Libië schreven een paar kinderen teksten op de muren in Deraa tegen het regime van Assad. De kinderen werden opgepakt en gemarteld. Hierdoor kwam het volk van Deraa in opstand en begonnen de eerste betogingen tegen het dictatoriale regime.

De demonstraties breidden zich uit over het hele land zoals in Damascus, Homs en Hama.
Dagelijks wordt er gedemonstreerd door mannen, vrouwen en kinderen. Het regime pakt mensen op, martelt hen, zet sluipschutters in tegen het volk en de laatste weken ook grof geschut zoals tanks en raketten, die worden er afgevuurd op de huizen van de bewoners in Homs.
Over het hele land is er gebrek aan brandstof door de sancties die er door het buitenland is opgelegd, een paar uur per dag is er maar elektriciteit.
In Homs is er regelrecht een humanitaire ramp gaande omdat de bewoners nu al bijna een maand worden beschoten door het leger, ingezet door het misdadige regime, om de Strijders van het Syrische Bevrijdingsleger te verjagen.
Er is nauwelijks voedsel: mensen koken op houten vuurtjes. En er is nauwelijks water: mensen zitten buiten met hun potten en pannen om de sneeuw en regen op te vangen.
Veel huizen zijn kapot geschoten en er zijn vele doden gevallen en veel gewonden waar geen medische hulp voor is.
Het Syrische volk krijgt geen hulp van het Westen of van hun Arabische buurlanden: men staat er alleen voor.
Het Rode Kruis heeft wel een gironummer opgegeven om geld te doneren voor dit dappere volk.
Men hoopt dit voor hen te kunnen gebruiken mits het dictatoriale regime het toelaat om het volk in Homs op dit moment te helpen. Het Rode Kruis is in onderhandeling met het regime om toe gelaten te worden tot de stad.
Het enige wat we nu kunnen doen is om geld te doneren aan het Rode Kruis en dit aan zoveel mogelijk mensen door te vertellen.
Dus geef alstublieft en vertel het door!!

U bent hier