h

Bezoek Licombedrijven “Armoede werkt niet”

6 december 2010

Bezoek Licombedrijven “Armoede werkt niet”

Op 15 en 16 november bracht SP Brunssum het Licombedrijf Emma veiligheidsschoenen op Treebeek en Licom Topwerk op de Boschstraat een bezoek ivm een aankondiging van een manifestatie op 27 november “Armoede werkt niet”.
We werden daar met enthousiasme onthaald.

OP deze manifestatie protesteert de SP tegen de bezuiningen van het nieuwe kabinet om mensen met een arbeidsbeperking, Wajongers, WSW-ers en mensen in de bijstand inkomen te laten inleveren.
De regering Rutte wil 30.000 banen in de sociale werkvoorziening schrappen. Hierdoor zullen vele mensen in de bijstand terecht komen omdat er voor deze mensen geen plaats is in een normale arbeidssituatie. Werkgevers willen namelijk geen mensen aannemen met een arbeidshandicap omdat dit voor hen niet voldoende productie oplevert. Ook is er geen extra geld voor begeleiding van mensen met een arbeidshandicap. De enige mogelijkheid is dat men dan in de bijstand terecht komt. Ook op de bijstand zal worden bezuinigd. Dat betekent dat de mensen dus dubbel worden gepakt door deze regering.
Daarnaast wil de regering ook gaan bezuinigen op de WAjong uitkering ( voor mensen die voor hun 18e levensjaar te maken krijgen met een verstandelijke, lichamelijke en/of psychiatrische aandoening).

Met andere woorden: mensen die door omstandigheden niet kunnen werken in een normaal arbeidsproces maar die wel graag willen werken worden door op deze manier gediscrimineerd.
Het standpunt van dit liberale kabinet is: zoek het je maar uit. Je hebt gewoon pech gehad als je door omstandigheden of bij geboorte gehandicapt bent. Deze mensen worden aan hun lot overgelaten en de armoede ingejaagd. Maar dit pikken wij niet.

Laat dus je stem horen en teken de petitie op: www. armoede werkt niet.nl of teken een kaart.

U bent hier