h

Indienen zienswijze Buitenring door de burger.

24 juli 2010

Indienen zienswijze Buitenring door de burger.

De SP Brunssum wil namens de Stichting Buitenring de burgers informeren over de zienswijze die men kan indienen betreffende het plan voor de Buitenring.

Beste mensen,

In de afgelopen anderhalve week heeft het bestuur van de Stichting Buitenring hard gewerkt aan de opstelling van een voorbeeldzienswijze, die ingediend kan worden door individuele burgers. Onder E) hebben we een drietal voorbeelden gegeven hoe u deze zienswijze kan aanpassen aan uw eigen situatie. Slechts een enkele burger kan deze voorbeelden gebruiken en/of letterlijk overnemen. U moet zich even de moeite doen om daar zelf een aanvulling te doen waarin u uw eigen situatie helder maakt en aangeeft hoe u in gedupeerd bent door de aanleg van de Buitenring.

De rest mag u in zijn geheel gebruiken of voor een deel. U mag alles omgooien. Het maakt niet uit. Hoe meer verschillende zienswijzen, des te beter. De service van de voorbeeldzienswijze bieden we, omdat het niet zeker is of we wel als Stichting ontvankelijk worden verklaard om vertegenwoordigend te opereren. Dat heeft te maken met de Crises- Herstelwet. Als u het zekere voor het onzekere neemt en toch zelf het heft in handen wilt houden dan kunt u met dit voorbeeld wel uit de voeten. U moet dan wel even via de e-mail aangeven dat u de machtiging intrekt: info@stopdebuitenring.nl . We verscheuren de machtiging en halen u van de lijst af.

De burgers die de Stichting gemachtigd hebben en deze machtiging handhaven (dus niets verder laten horen) zullen we ondanks de twijfels die her en der gezaaid zijn toch vertegenwoordigen in het juridische proces. De voorbeeldzienswijze dient hier ook als uitgangspunt.

De voorbeeldbrief is zondagavond 18 juli voltooid. Hij is dus vers van de pers. De Stichting wil u die niet onthouden. U kunt zelf op uw gemak al kijken hoe u een en ander aanpast. Het kan WEL zijn, dat op basis van opmerkingen van andere mensen of instanties hier en daar nog wat gewijzigd wordt. Dat zullen dan kleine zaken zijn.

Dus let op de website deze week en stuur nog niet uw zienswijze meteen op. Heb deze week geduld. Echter de zienswijze moet voor 28 juli binnen zijn!!! Dus vanaf volgende week maandag aangetekend verzenden op het postkantoor of via de fax. Niet via de e-mail, want dat is niet rechtsgeldig.

Een laatste opmerking: mensen hebben gevraagd of het meedoen via een machtiging geld kost. Nee, dit kost geen geld. De leden van StopdeBuitenring hebben deze actie op zich genomen om ook de gewone mensen zonder geld, zonder rechtsbijstandsverzekering de gelegenheid te geven hun ongenoegen ook via een juridische procedure te laten blijken. We hebben geprobeerd om een advocaat inde arm te nemen die ook zo erover denkt, maar dat liep op niets uit.

Mocht het geld gaan kosten, wat niet wordt verwacht, dan melden we dat. Er zijn vele mensen die een zienswijze indienen en daarbij hulp krijgen van hun rechtsbijstand. Van hun ervaringen maken we ook gewoon gebruik. Er lopen vele contacten. Dus we staan niet alleen.

Met vriendelijke groeten,

G. Luit, secretaris StopdeBuitenring

SP Brunssum favorit

U bent hier