h

Politiek Café met Jan Marijnissen

1 maart 2010

Politiek Café met Jan Marijnissen

Op zondag 28 februari was er politiek café met Jan Marijnissen in Hoensbroek. Het thema ging over de actuele situatie in Heerlen op het gebied van werk en wonen.

Jan Marijnissen interviewde eerst twee mensen die bij de politie in Heerlen werken. Daarbij kwam duidelijk naar voren dat er de laatste jaren fors is bezuinigd op het politiecorps, waardoor er minder blauw op straat aanwezig is. Men vertelde zelfs dat de subsidie die er wordt gegeven afhangt van de hoeveelheid bonnen die er worden geschreven.

Vervolgens kwam er een medewerker aan het woord die werkzaam is in het Baanbrekend Project: dwz. dat men vanuit de Sociale Dienst langdurige werklozen via vrijwilligerswerk en leerplekken op langere termijn naar een betaalde baan toe willen leiden. Twee heren, die aan het project deelnemen, vertelden hun positieve ervaringen over het project.

Drie bewoners van de wijk de Passart vertelden over hun huurwoningen die de woningbouwvereniging weigert op te knappen. Met behulp van de SP in Heerlen gaat men stappen ondernemen tegen die woningbouwvereniging.

Tot slot was het woord aan Riet de Wit; momenteel wethouder van de SP in Heerlen. Zij hield een helder verhaal over waar de SP de afgelopen 4 jaar aan heeft gewerkt; er is duidelijk vooruitgang geboekt qua leefbaarheid voor de inwoners van Heerlen. In het college is de SP met 11 zetels de grootste partij.

De speerpunten voor de komende periode zijn: veiligheid, werk en kansen voor de mensen. Ze verwachten in ieder geval 11 of 12 zetels te behalen op 3 maart.

Wij wensen Heerlen veel succes!

U bent hier