h

Enquete Centrum inwoners Brunssum

29 juni 2009

Enquete Centrum inwoners Brunssum

actie brunssum 27 juni 2009'Ergernissen!!!'

Op zaterdag 27 juni stonden wij weer paraat in het centrum van Brunssum.

Ditmaal vroegen wij: “Wat is uw grootste ergernis in de gemeente Brunssum?”

Er werd hier verschillend op gereageerd. Gelukkig bleken veel mensen zich niet of nauwelijks te ergeren in of aan de gemeente. Helaas hoorden we ook andere geluiden.

Zo kwam het vaak naar voren dat de stoepen en fietspaden zeer moeilijk te berijden zijn voor mensen op scootmobiels en fietsers; de putten liggen diep, er lopen boomwortels onderdoor, ze liggen te scheef waardoor je het gevoel krijgt dat men omvalt. Het mooie was dat er al meteen ideeën zijn geopperd om hier iets aan te doen! Binnenkort hoort u hier meer van.

Wat ook veel naar voren kwam was het gebrekkige onderhoud in de gemeente en dan vooral het groenonderhoud: onkruid op de stoepen, niet gesnoeide heggen of andere begroeiing in gemeenteplantsoenen. Natuurlijk is het probleem van de hondenpoep ook nog niet overal goed opgelost. Mensen vragen om meer toezicht in heel Brunssum, zowel voor het hondenpoepbeleid als bij geluid- en verkeersoverlast .

Verder werd ook duidelijk dat de bewoners niet achter de centrumplannen van de gemeente staan. Heel veel mensen begrijpen niet dat ze nieuwe winkels willen bouwen terwijl er nu al zoveel leegstand is. Men heeft liever dat er wordt geïnvesteerd in meer werkgelegenheid, veilig verkeer en groenonderhoud.

Een mijnheer zei heel typerend: “ De gemeente wil van alles nieuw en uitbreiden maar als het op onderhoud aan komt stoten ze het af”. Helaas blijkt uit onze enquête dat veel Brunssumse inwoners dit ook zo ervaren.

actie brunssum 27 juniLeuke gesprekken

We houden u op de hoogte van wat we hiermee gaan doen. Natuurlijk kunt u ons ook steunen! Word lid, helpt de afdeling, bedenk ludieke acties en wie weet pakken we binnenkort bij u in de buurt samen een probleem aan!

U bent hier