h

Essent

14 mei 2009

Essent

logo essent
Op dinsdag 12 mei j.l. hield de gemeenteraad een overleg waarin besloten zou worden of men voor of tegen de verkoop van de Essentaandelen zou stemmen.
Onze voorzitter heeft gebruik gemaakt van het spreekrecht en gepleit om tegen de verkoop van de Essent te stemmen (zie website SP Brunssum). De argumenten van de SP zijn dat de energie in handen moet blijven van de Nederlandse bevolking omdat energievoorziening betrouwbaar, betaalbaar en duurzaam moet blijven.

Als de Essent wordt verkocht aan het Duitse bedrijf RWE, dan zullen de prijzen gaan stijgen, hebben we geen controle meer over de energievoorziening en daarnaast is RWE een van de grootste milieuvervuilende bedrijven van Europa!
Daarnaast is de meerderheid van de Nederlandse bevolking (69%) tegen de verkoop van de Essent. In totaal heeft de SP in Brabant en in Limburg zo’n 40.000 handtekeningen opgehaald tegen de verkoop van de Essent.

Uiteindelijk heeft de gemeenteraad van Brunssum tegen de verkoop van de aandelen van Essent gestemd, onder voorwaarde dat de meerderheid van de aandeelhouders ook tegen de verkoop zijn.

U bent hier