h
23 mei 2019

Uit de Raad: Betoog Toekomstscenario Bibliotheek

Uit de raadsvergadering van 21 Mei:

 

Beste burgers en leden van de Raad,

 

Vanaf 2012 zijn er bezuinigingen in gang gezet op de bibliotheek. Deze bezuinigingen hebben ingrijpende gevolgen gehad voor het beleid en uitvoering van de bibliotheek. Vandaag de dag is er geen directeur meer (behalve een tijdelijke aangestelde directeur middels een incidentele subsidie), geen ICT functionaris, geen verzuimverzekering en nauwelijks bestemmingsreserves.

De bibliotheek is door deze bezuinigingen gedegradeerd tot een uitleencentrum en is niet in staat is gesteld door de gemeente om mee te gaan met de doorontwikkeling met het sociaal domein. Daarom heeft de SP meerdere malen geprotesteerd tegen deze bezuinigingen.

Lees verder
30 april 2019

Politieke cafés SP Kerkrade en SP Maastricht

Beste leden en andere belangstellenden,

 

In de aanloop naar de Europese verkiezingen op donderdag 23 mei organiseren de SP afdelingen Kerkrade en Maastricht  allebei een politieke bijeenkomst.

Het politieke café van de SP Kerkrade vindt plaats op donderdag 9 mei en begint om 19:00 uur.

 

Adres:    Dé Wieëtsjaf

             Markt 49

             6461ED Kerkrade

 

De spreker is landelijk partijvoorzitter en fractievoorzitter in de gemeenteraad in Heerlen Ron Meyer. Het afdelingsbestuur van Brunssum biedt i.v.m. het aantal beschikbare auto’s aan maximaal 8 leden de mogelijkheid om te carpoolen naar de bijeenkomst in Kerkrade. Als u mee wilt rijden met ons geef u dan tijdig op bij Rob Beckers. Zijn telefoonnummer is 06-55990844.

Lees verder
17 maart 2019

Indrukken van de Marktacties voor de Provinciale Statenverkiezingen

Beste partijgenoten en andere belangstellenden,

Zoals sommigen misschien weten hebben vrijwilligers van de SP Brunssum twee zaterdagen in het centrum op de markt gestaan om campagne te voeren voor de Provinciale Statenverkiezingen van aankomende woensdag, ondanks weer en wind. Op zaterdag 16 maart was het campagne team van SP Limburg met lijsttrekker Marc van Caldenberg ook van de partij. Bij deze volgen wat fotografische indrukken van 16 maart j.l., oftewel de tweede campagne zaterdag:

Foto: SP

Foto: SP

Foto: SP

Lees verder
6 maart 2019

Waardering voor jarenlange hulp

Foto: SP

Foto: Ay Renneberg neemt tomatenpakket in ontvangst van Marcel Schrijen, Bestuurslid SP Brunssum.

 

Onlangs overhandigden wij aan dhr. Renneberg uit Schinveld een mand met tomatenproducten als dank omdat hij jarenlang trouw de Tribune distribueerde naar de medeleden in zijn dorp. Dit heeft hij gedaan voor ons totdat de gezondheid het niet meer toeliet.

Lees verder
24 februari 2019

Prijsvraag: bedenk een nieuwe naam voor de SPBRON

Zoals u weet, noemen wij ons inlegvel SPBRON en dat is een afkorting van SP Brunssum-Onderbanken, dit omdat Onderbanken geen zelfstandige afdeling had en daarom SP Brunssum als moederafdeling had.

Lees verder
24 februari 2019

SP Marktacties met lijsttrekker voor de Provinciale Staten Marc van Caldenberg

Beste partijgenoten,

Zoals u vast en zeker gemerkt heeft, komen de verkiezingen voor de Provinciale Staten eraan.

Lees verder
23 februari 2019

Samen tegen racisme: landelijke demonstratie 23 maart

Meer dan zestig antiracisme-organisaties, vluchtelingengroepen, linkse partijen en de vakbond steunen de oproep voor de landelijke antiracismedemonstratie twee dagen na de Internationale Dag tegen Racisme. Ook SP afdeling Brunssum steunt deze actie! http://21maartcomite.nl/?page_id=1153 

Lees verder
7 februari 2019

Aankondiging: SP Marktacties voor de Provinciale Statenverkiezingen

Helena Schrijen, Afdelingsvoorzitter

 

Beste leden,

 

Zoals jullie weten vinden op woensdag 20 maart de Provinciale Statenverkiezingen plaats. We vinden het uiteraard heel belangrijk dat er zoveel mogelijk SP kandidaten verkozen zullen worden en wij als SP afdeling Brunssum gaan ons hier dan ook voor inzetten.

Graag zouden we jullie als leden er ook bij willen betrekken. Bij deze delen we daarom mede dat we op zaterdag 9 en zaterdag 16 maart van 10:30 uur tot 12:30 uur op de markt zullen staan in Brunssum.

Lees verder
4 februari 2019

SP start petitie: verlaag de energierekening

foto Sandra Beckerman SP site
Betrokken SP'er: Sandra Beckerman. Tweede Kamer Woordvoerder Wonen, Buurten en Leefbaarheid, Krimp, Energie en gevolgen Gaswinning
 

Koninklijke Nederlandse Shell heeft het afgelopen jaar een monsterwinst geboekt van 18,6 miljard euro. Door keuzes van het VVD kabinet hoeft deze grootste vervuiler van Nederland, net als andere grote vervuilers, nog steeds amper belasting te betalen over haar energieverbruik. Voor de winst van Shell betalen Nederlandse huishoudens, zij zien hun energierekening wel fors stijgen. Wij vinden dit onrechtvaardig en starten een petitie voor een rechtvaardige energierekening.

Lees verder
14 januari 2019

Verkiezingsprogramma: Tijd voor rechtvaardigheid

Tijd voor rechtvaardigheid. Dat is de titel van het programma waarmee de SP de aankomende provinciale statenverkiezingen in gaat. Een rechtvaardig Limburg is een provincie waarin iedereen meetelt en kan meedoen, waarin het prettig wonen en werken is en waar de belangen van inwoners voorop staan.

Lees verder

Pagina's